
Ingrediënten
Zoet zanddeeg
- 140g boter uit de koelkast
- 75g bloemsuiker
- 25g amandelpoeder
- 2g zout
- 1 ei
- 250g bloem (T55)
- 1 ei + 1 el bloemsuiker
Pistachecrème
- 100g boter op kamertemperatuur
- 100g fijngemalen pistachenootjes
- 100g suiker
- 10g bloem
- 2 ei
- 1g zout
- Enkele frambozen
Frambozengelei
- 250g frambozen
- sap van een halve citroen
- 60g suiker
- 3,5g gelatine
Pannacotta
- 250ml room
- 75ml melk
- 40g suiker
- 5g gelatine
- vanille naar smaak
Werkwijze
Zoet zanddeeg
- Meng in de keukenmachine de boter, bloemsuiker, zout en amandelpoeder totdat je kleine klontjes ziet.
- Voeg het ei toe en meng opnieuw.
- Als laatste voeg je de bloem toe. Laat de keukenmachine niet langer mengen dan nodig, dit maakt het deeg minder krokant bij het bakken.
- Rol het deeg uit tussen 2 bakvellen en laat 15min afkoelen in de diepvriezer.
- Bedek de vormpjes met het deeg en laat opnieuw 15min afkoelen in de diepvriezer.
- Bak de taartvormpjes gedurende 10min op 210°C.
- Bestrijk met een kwastje de zanddeegtaartjes met het mengsel van ei en bloemsuiker.
- Vervolgens bereid je de pistachecrème, vul je de zanddeegtaartjes hiermee en bak je de taartjes nog 15min op 165°C (zie hieronder).
Pistachecrème
- Roer de zachtgemaakte boter en suiker met een spatel romig.
- Meng het ei en zout erdoor.
- Voeg de bloem en de gemalen pistachenootjes toe en meng alles met een spatel.
- Vul de zanddeegtaartjes nadat ze 10min gebakken zijn met het pistachemengsel en duw een paar frambozen in de crème.
- Bak de taartjes nog 15min op 165°C.
Frambozengelei
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Doe de frambozen, suiker en citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat het mengsel even koken en neem van het vuur.
- Voeg de gelatine toe en giet de gelei in siliconenvormpjes.
- Laat een nachtje afkoelen in de diepvriezer.
Pannacotta
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Doe de overige ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat het roommengsel even koken en neem van het vuur.
- Voeg de gelatine toe en giet de pannacotta in siliconenvormpjes, bovenop de bevroren frambozengelei.
- Laat een nachtje afkoelen in de diepvriezer.
Afwerking
- Haal de siliconenvorm uit de diepvriezer en ontvorm de frambozen-pannacotta-schijfjes.
- Leg de bevroren geleischijfjes op de taartjes en laat gedurende enkele uren ontdooien in de koelkast.
- Je kan de taartjes nog afwerken met wat bladgoud.
Tip: om deze taartjes te maken gebruikte ik Silikomart Professional Kit Tarte Ring 80.