
Ingrediënten
Zoet zanddeeg
- 140g boter uit de koelkast
- 75g bloemsuiker
- 25g amandelpoeder
- 2g zout
- 1 ei
- 250g bloem (T55)
- 1 ei + 1 el bloemsuiker
Amandelcrème
- 100g boter op kamertemperatuur
- 100g amandelpoeder
- 100g suiker
- 10g bloem
- 2 ei
- 1g zout
Gepocheerde peertjes
- 6 peren
- 1 fles rode wijn
- 2dl water
- 170g suiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- zeste van 1 sinaasappel
Werkwijze
Gepocheerde peertjes
- Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan.
- Breng de wijn met het water, de suiker en specerijen aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de peertjes toe. Laat de peertjes +/- 40min op een zacht vuur koken.
- Laat de peertjes afkoelen in de wijn.
Zoet zanddeeg
- Meng in de keukenmachine de boter, bloemsuiker, zout en amandelpoeder totdat je kleine klontjes ziet.
- Voeg het ei toe en meng opnieuw.
- Als laatste voeg je de bloem toe. Laat de keukenmachine niet langer mengen dan nodig, dit maakt het deeg minder krokant bij het bakken.
- Rol het deeg uit tussen 2 bakvellen en laat 15min afkoelen in de diepvriezer.
- Bedek de vormpjes met het deeg en laat opnieuw 15min afkoelen in de diepvriezer.
- Bak de taartvormpjes gedurende 10min op 210°C.
- Bestrijk met een kwastje de zanddeegtaartjes met het mengsel van ei en bloemsuiker.
- Vervolgens bereid je de amandelcrème. Vul je de zanddeegtaartjes hiermee, plaats een peertje in het midden en strooi wat amandelschilfers op de zijkantjes. Bak je de taartjes nog 15min op 165°C.
Amandelcrème
- Roer de zachtgemaakte boter en suiker met een spatel romig.
- Meng het ei en zout erdoor.
- Voeg de bloem en het amandelpoeder toe en meng alles met een spatel.
- Vul de zanddeegtaartjes nadat ze 10min gebakken zijn met de amandelcrème.
- Bak de taartjes nog 15min op 165°C.
Tip: het kookvocht van de peren kan je laten inkoken tot een dikke siroop. Hiermee kan je peertjes na het bakken insmeren, hierdoor glanzen ze mooi.
Tip: om deze taartjes te maken gebruikte ik Silikomart Professional Tarte Ring 80.