Tartelette passievrucht x witte chocolade

Ingrediënten

Zoet zanddeeg

  • 140g boter uit de koelkast
  • 75g bloemsuiker
  • 25g amandelpoeder
  • 2g zout
  • 1 ei
  • 250g bloem (T55)
  • 1 ei + 1 el bloemsuiker

Ganache van witte chocolade

  • 200g witte chocolade
  • 100g room

Passievruchtengelei

  • 3 passievruchten
  • 100g passievruchtenpuree
  • 30g mangopuree
  • 30g water
  • 30g suiker
  • 6g gelatine

Passievruchtenbavarois

  • 350g passievruchtenpuree
  • 110g suiker
  • 4 eigelen
  • 15g gelatine
  • 350g room

Werkwijze

Zoet zanddeeg

  • Meng in de keukenmachine de boter, bloemsuiker, zout en amandelpoeder totdat je kleine klontjes ziet.
  • Voeg het ei toe en meng opnieuw.
  • Als laatste voeg je de bloem toe. Laat de keukenmachine niet langer mengen dan nodig, dit maakt het deeg minder krokant bij het bakken.
  • Rol het deeg uit tussen 2 bakvellen en laat 15min afkoelen in de diepvriezer.
  • Bedek de vormpjes met het deeg en laat opnieuw 15min afkoelen in de diepvriezer.
  • Bak de taartvormpjes gedurende 10min op 210°C.
  • Bestrijk met een kwastje de zanddeegtaartjes met het mengsel van ei en bloemsuiker.
  • Vervolgens bak je de taartjes nog 15min op 165°C.

Ganache van witte chocolade

  • Hak de witte chocolade is kleine stukjes en doe ze in een kom.
  • Verwarm de room tot aan het kookpunt.
  • Giet de hete room over de chocolade en roer met een spatel totdat er een mooie zachte glanzende massa ontstaat.
  • Laat de ganache van witte chocolade eventjes afkoelen en vul de taartjes tot 3/4.
  • Laat verder afkoelen.

Passievruchtengelei

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Doe de puree, water en suiker in een pan en verwarm.
  • Neem van het vuur en voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe.
  • Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
  • Laat de passievruchtengelei eventjes afkoelen en verdeel over de taartjes.

Afwerking

  • Haal de passievruchtenbavarois uit de diepvriezer en overgiet met een neutrale gelei.
  • Plaats de quenelles op de taartjes.
  • Laat de taartjes met de bavarois enkele uren ontdooien in de koelkast alvorens te serveren.

Tip: om deze taartjes te maken gebruikte ik Silikomart Professional Tarte Ring 80 en Silikomart Quenelle.

Een gedachte over “Tartelette passievrucht x witte chocolade

Plaats een reactie