
Ingrediënten
Zoet zanddeeg
- 140g boter uit de koelkast
- 75g bloemsuiker
- 25g amandelpoeder
- 2g zout
- 1 ei
- 250g bloem (T55)
- 1 ei + 1 el bloemsuiker
Ganache van witte chocolade
- 200g witte chocolade
- 100g room
Passievruchtengelei
- 3 passievruchten
- 100g passievruchtenpuree
- 30g mangopuree
- 30g water
- 30g suiker
- 6g gelatine
Passievruchtenbavarois
- 350g passievruchtenpuree
- 110g suiker
- 4 eigelen
- 15g gelatine
- 350g room
Werkwijze
Zoet zanddeeg
- Meng in de keukenmachine de boter, bloemsuiker, zout en amandelpoeder totdat je kleine klontjes ziet.
- Voeg het ei toe en meng opnieuw.
- Als laatste voeg je de bloem toe. Laat de keukenmachine niet langer mengen dan nodig, dit maakt het deeg minder krokant bij het bakken.
- Rol het deeg uit tussen 2 bakvellen en laat 15min afkoelen in de diepvriezer.
- Bedek de vormpjes met het deeg en laat opnieuw 15min afkoelen in de diepvriezer.
- Bak de taartvormpjes gedurende 10min op 210°C.
- Bestrijk met een kwastje de zanddeegtaartjes met het mengsel van ei en bloemsuiker.
- Vervolgens bak je de taartjes nog 15min op 165°C.
Ganache van witte chocolade
- Hak de witte chocolade is kleine stukjes en doe ze in een kom.
- Verwarm de room tot aan het kookpunt.
- Giet de hete room over de chocolade en roer met een spatel totdat er een mooie zachte glanzende massa ontstaat.
- Laat de ganache van witte chocolade eventjes afkoelen en vul de taartjes tot 3/4.
- Laat verder afkoelen.
Passievruchtengelei
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Doe de puree, water en suiker in een pan en verwarm.
- Neem van het vuur en voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
- Laat de passievruchtengelei eventjes afkoelen en verdeel over de taartjes.
Afwerking
- Haal de passievruchtenbavarois uit de diepvriezer en overgiet met een neutrale gelei.
- Plaats de quenelles op de taartjes.
- Laat de taartjes met de bavarois enkele uren ontdooien in de koelkast alvorens te serveren.
Tip: om deze taartjes te maken gebruikte ik Silikomart Professional Tarte Ring 80 en Silikomart Quenelle.
Hoi
Zou het kunnen dat de werkwijze van de bavarois ontbreekt?
LikeLike